bio

Ik ben Joris Van Herbruggen en het houtbewerken zit mij in het bloed. Al sinds mijn tienerjaren knutsel en timmer ik erop los. Stilaan durfde ik grotere projecten aan zoals het bouwen van een dressing of een keuken voor vrienden of familie.

Na mijn studies burgerlijk ingenieur ging ik aan de slag bij de consulting afdeling van een hoogtechnologisch bedrijf. Mijn analytische vaardigheden werden aangescherpt en projectmatig werken was dagelijkse kost. Luisteren naar de wensen van klanten en medewerkers en in functie daarvan aan de slag gaan vond ik erg boeiend. Meer info over deze periode vind je op mijn LinkedIn pagina.

Voor activiteiten waarin ik mijn creativiteit kwijt kon zoals houtbewerking was weinig tijd en die kwamen op een laag pitje te staan. Dat begon meer en meer te kriebelen. Ik kon toch niet wachten tot mijn pensioen om terug vaker met hout te kunnen werken?

De overgang naar meubelmakerij was een grote stap. Na een intensieve opleiding, waar nadruk gelegd werd op zowel moderne technieken met grote machines als traditionele technieken en vaardigheden, behaalde ik het diploma meubelmaker. Ik was klaar om van meubelmaker mijn beroep te maken. In 2021 richtte ik Meubelmakerij Joris op, een droom die nu werkelijkheid wordt …

Ik heb veel intercontinentaal gereisd, o.a. in Japan waar ik met Japanse houtbewerkingstechnieken in contact kwam die mij, net als de rest van de Japanse cultuur, fascineerden. Van nature sluit mijn stijl aan bij een strak, minimalistisch lijnenspel, functioneel, zonder franjes of overbodige tierlantijntjes.

 

 

Joris Van Herbruggen